<
НОВИНИ ДНЯ: Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустятьвсі новини дня
Політика
Україна
05.07.2023 326

Окупанти перетворили завод "Титан" у Криму на військову частину, ситуація важка

Ситуація на хімічному заводі "Титан" у кримському Армянську тяжка. Окупанти перетворили територію підприємства на військову частину.

_titan_foto_roszmi_650x410_05.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Атеш".

"РФ фактично перетворила завод на військову частину: на території стоять системи ППО, розміщені значні сили Росгвардії, все повністю заміновано", - йдеться у повідомленні.

Крім того, працівників "Титану" масово звільняють, виробництво практично зупинено.

"Рашисти мають намір зробити з хімічного підприємства "Титан" оборонну позицію", - зазначають у Telegram-каналі.

Ситуація на заводі "Титан"

Завод "Титан" розташований в Армянську в анексованому Криму. У ніч на 24 серпня 2018 року на заводі "Титан", що займається виробництвом оксиду титану, відбулася екологічна НП з викидом небезпечних речовин.

Про те, що росіяни почали мінувати хімзавод, стало відомо наприкінці травня. У ГУР уточнювали, що внаслідок вибуху аміачна хмара пошириться за пів години і накриє довколишні райони, а зона ураження може дістатися і до інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови. Докладніше про ймовірність підриву "Титану" - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти перетворили завод "Титан" у Криму на військову частину, ситуація важка 5.00 5 2
Політика / Україна
05.07.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»