<
НОВИНИ ДНЯ: Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитимевсі новини дня
Політика
Росія
05.07.2023 385

Пригожину повернули коробки з 10 млрд рублів та злитки золота, вилучені після заколоту

Загальна вага такої суми у п'ятитисячних купюрах рублів сягає кількох тонн.

840789c4800f89f52e94574ce97009e0_05.07.23

Засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину повернули 10 млрд рублів готівкою, які російські силовики знайшли під час обшуків у Санкт-Петербурзі після спроби заколоту. Пише ТСН. 

Про це повідомляє петербурзьке видання "Фонтанка".

У виданні зазначають, що ще недільного ранку 2 липня слідство не збиралося повертати Пригожину знайдені 24 червня під час обшуків 10 млрд рублів, сотні тисяч доларів і 5 злитків золота. Але вже надвечір того ж дня було ухвалено протилежне рішення.

Гроші забрав водій Пригожина, який мав довіреність. Сам ексзаколотник у цей момент перебував у Москві "на якихось нарадах".

Зрозуміло, що навряд чи при видачі перераховували 10 мільярдів, адже навіть за допомогою кількох банківських машинок це зайняло б мінімум півдня. Також журналіст не в курсі, чи особисто водій вантажив і до якої вантажної машини ці гроші – загальна вага такої суми у п'ятитисячних купюрах сягає кількох тонн”, – пише “Фонтанка”.

Раніше Пригожин говорив, що гроші призначалися на зарплати "вагнерівцям" та виплати родичам загиблих.

Нагадаємо, що 24 червня, після завершення заколоту, під час обшуків в офісах та квартирі Пригожина у Санкт-Петербурзі вилучили 10 мільярдів рублів. Частину суми (4 мільярди рублів) знайшли у "Газелі", набитій коробками із грошима.

Ще 6 млрд рублів знайшли автомобілі Citroen, що знаходиться у підземній парковці.

Також в офісі ватажка ПВК "Вагнер" вилучили 5 кілограмових злитків золота, готівку у доларах, 6 пістолетів, 5 кілограмових брикетів білого порошку та кілька фальшивих паспортів, у тому числі на "двійників" Пригожина.

Раніше російські пропагандистські ЗМІ писали, що у Росії закрили кримінальну справу за заколот Пригожина.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пригожину повернули коробки з 10 млрд рублів та злитки золота, вилучені після заколоту 5.00 5 2
Політика / Росія
05.07.2023 385
Еще материалы раздела «Росія»