<
НОВИНИ ДНЯ: Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитимевсі новини дня
Політика
Росія
05.07.2023 460

Солдати скінчилися? У Москві хочуть відправляти на фронт будівельників

Влада Москви запропонувала забудовникам обмінювати співробітників-добровольців для відправлення на фронт на підряди від мерії.

_viyskoviy_soldat_mobilizatsiya_srochnik_gettyimages_112763362_47_650x410_05.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Верстку".

Повідомляється як мінімум про дві будівельні компанії, яким доручено знайти у своїй структурі кілька десятків добровольців, з якими надалі буде підписано контракт на військову службу, після чого вони поїдуть воювати в Україну.

З мерії будівельникам приходять "доручення" із зазначенням до кінця серпня надати щонайменше 30 добровольців. Такі завдання поставлені перед більшістю будівельних компаній столиці.

Джерело видання відзначило, що фактично це угода: будівельні фірми надають своїх працівників, а натомість отримують від мерії підряди. Причому йдеться саме про добровольців, які вирушать на фронт як військовослужбовці.

Мобілізація у Росії

Восени 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в країні на тлі багатотисячних втрат у війні проти України.

Незабаром у Міноборони України заявили, що окупантам вдалося мобілізувати близько 280 тисяч людей. Їх відправляли на фронт без підготовки та з поганим оснащенням.

У розвідці Естонії також розповіли, що Росія може оголосити другу хвилю мобілізації. Шанс цього дуже високий. У британській розвідці також заявили, що примусова мобілізація, проведена на території Росії, погіршила дисципліну у російській армії.

Щоб прискорити мобілізацію, у РФ запропонували сповіщати мобілізованих про вручення повістки через SMS-повідомлення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Солдати скінчилися? У Москві хочуть відправляти на фронт будівельників 5.00 5 1
Політика / Росія
05.07.2023 460
Еще материалы раздела «Росія»