<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
05.07.2023 539

На саміті НАТО ми знайдемо такі формулювання, які не розчарують українців, – Науседа

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі 11-12 липня будуть знайдені такі формулювання, які не розчарують українців.

Про це повідомляє LRT.

“Деякі питання ще не вирішені, але я думаю, що це питання на найближчі кілька днів… я відчуваю, що ми все-таки знайдемо ті формулювання, які не розчарують українців і скажуть більше, ніж ми звикли говорити”, - сказав Науседа в інтерв'ю Baltic News Service (BNS).

За словами президента Литви, деякі країни НАТО приїдуть до Вільнюса із зобов'язаннями надати гарантії безпеки Україні. Вже є домовленість про створення Ради Україна-НАТО для посилення інтеграції Києва в Альянс.

“Президент Зеленський, я сподіваюся, коли він приїде до Вільнюса, він отримає, можливо, не все з того, на що розраховує у своїх максимальних планах, але точно отримає багато”, – сказав президент.

Гітанас Науседа вважає, що буде успіхом, якщо члени НАТО скажуть більше, ніж на Бухарестському саміті 2008 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
На саміті НАТО ми знайдемо такі формулювання, які не розчарують українців, – Науседа 5.00 5 2
Політика / Світ
05.07.2023 539
Еще материалы раздела «Світ»