<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
06.07.2023 603

Китай не вірить, що Patriot збиває "Кинджали". Відмовився від доказів, - Резніков

Спецпредставник Китаю у євразійських справах Лі Хуей, під час візиту до Києва, засумнівався в тому, що ЗРК Patriot збиває російські "Киджали".

dscf1962_enhanced_nr_id91175_1300x867_1_650x410_06.07.23

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю Financial Times.

16 травня Російська Федерація атакувала Україну 18 ракетами, 6 з яких були "Кинджалами". За словами головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, протиповітряна оборона знищила усі повітряні цілі.

Під час візиту до Києва Лі Хуей, нібито засумнівався в тому, що американські Patriot перехопили російські гіперзвукові ракети "Кинджал", однак докази вирішив краще не оглядати.

"Я запропонував, що якщо є сумніви, ми готові надати докази", - сказав Резніков та додав, що посланник поїхав із Києва, не ознайомившись із ними.

Тим часом посольство КНР в Україні не відповіло на запит FT про коментарі.

Хто такий Лі Хуей?

26 квітня, під час телефонних переговорів президента Володимира Зеленського та його китайського колеги Сі Цзіньпіна, останній заявив про готовність Китаю співпрацювати з Києвом та пообіцяв направити делегацію до регіону, щоб сприяти мирним переговорам.

Варто зауважити, що з початку повномасштабного вторгнення Росії, КНР нібито дотримується нейтралітету.

Призначення Лі Хуея головою делегації було сприйнято неоднозначно через його тісні зв'язки з Росією, оскільки протягом тривалого часу він працював в Москві та володіє російськими нагородами.

Перше збиття "Кинджалу"

Вперше про збиття "Кинджалу" повідомило видання Defence Express. Згідно з його даними, українські бійці могли вперше збити гіперзвукову ракету 4 травня. Також були опубліковані фотографії уламків. Через деякий час командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив цю інформацію та зауважив, що її не було оприлюднено одразу, аби не дати можливості ворогу скористатись нею.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай не вірить, що Patriot збиває "Кинджали". Відмовився від доказів, - Резніков 5.00 5 1
Політика / Світ
06.07.2023 603
Еще материалы раздела «Світ»