<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
07.07.2023 363

Адвокатка прокоментувала гучну історію на Хмельниччині, коли представники ТЦК увірвалися до будинку

Вікторія Кравченко нагадала про статтю 30 Конституції України, за якою кожному гарантується недоторканність житла.

97e13c9f8726407daf8cf1ed62d49584_07.07.23

Гучну історію, яка днями трапилася на Хмельниччині, коли представники ТЦК увірвалися до приватного будинку місцевого мешканця та погрожували зламати йому ногу, прокоментувала адвокатка, нагадавши про статтю 30 Конституції України, за якою кожному гарантується недоторканність житла. Пише ТСН. 

Про це повідомляє "Уніан" із посиланням на відео в YouTube-каналі, яке записала юристка Вікторія Кравченко.

Перш за все адвокатка позитивно відгукнулася щодо поведінки місцевого мешканця, який знімав усе на відео та намагався домогтися пояснень, на якій підставі ці люди в формі зайшли до його будинку.

"Це дуже слушні дії, які надають можливість не тільки убезпечити чоловікові себе хоча б на певний час від застосування до нього сили від зазначених чоловіків у формі, а й фактично надає можливість фіксувати правопорушення з боку посадових осіб у формі", - зазначила Кравченко.

Вона наголосила, що знімання чоловіком усього, що відбувається в його помешканні за участю представників ТЦК в його будинку, - цілком законна.

"Ще один момент: чоловік не розгубився і попросив жінку викликати поліцію", - додала Кравченко.

Нагадаємо, що 29-річний Ярослав, який є мешканцем села Коричинці, підкреслив, що двоє його братів наразі захищають Україну, сам він не є ухилянтом, а відео зняв для того, щоб висвітлити методи роботи місцевого ТЦК.

"Якщо ви потрапили в таку ситуацію, пишіть того ж дня, коли вже підуть оці люди в формі, до Офісу генпрокурора, до Міністерства оборони, до Генерального штабу. Крім того, подавайте заяви на вчинення проти вас щонайменше кримінального правопорушення за статтею 365 Кримінального кодексу України та за статтею 129 у разі погроз убивством щодо вас. Вимагайте внесення відомостей щодо вашої заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - радить Кравченко.

Вона нагадала про статтю 30 Конституції України, за якою кожному гарантується недоторканність житла, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше, як за рішенням суду, в невідкладних випадках.

Раніше повідомлялося, що на Донеччині військком "відмазував" чоловіків від мобілізації. Читайте, як працювала схема і скільки це коштувало.

Оценка материала:

5.00 / 1
Адвокатка прокоментувала гучну історію на Хмельниччині, коли представники ТЦК увірвалися до будинку 5.00 5 1
Політика / Україна
07.07.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»