<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службу  Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООН  Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
07.07.2023 363

В Росії – розкол, а Путін слабкий: Зеленський заявив, що "вертикаль влади посипалася"

Президент України закликав світ тиснути на путінський режим у ситуації, коли він так ослаб.

51149995fc10b36c16261edb9ecd1e64_07.07.23

У російському суспільстві стався розкол і посипалась вертикаль влади президента Володимира Путіна, він ослаб. Пише ТСН. 

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN.

Глава держави повідомив, що розповів журналістам про зміни настроїв у російському суспільстві та "очевидне послаблення теперішнього російського очільника".

Зеленський зауважив, що Кремль завжди прискіпливо аналізував громадську думку.

"Ми знаємо, що ставлення російських громадян до Пригожина та його заколоту теж аналізувалося, і розкол Росії був зафіксований", – повідомив український лідер.

Він уточнив, що дії власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина під час спроби заколоту підтримали 18 чи 19 регіонів Росії, приблизно стільки ж – дії Путіна. Зеленський зазначив – це чітке свідчення того, що "його так звана "вертикаль влади" – посипалася".

"Майже вся путінська армія – на території України; у своїй державі він вже не контролює ситуацію в регіонах, безпекову ситуацію. І тому "вагнерівці" так легко йшли Росією, бо не було кому їх зупинити", – розповів президент України.

"Всі історії, що він все контролює − слабкі вже історії. Тобто це інший Путін − я не про іншу людину − це інша вже щодо потужності людина: людина стара, людина неенергійна і людина, яка не контролює процеси", – додав Зеленський.

Він наголосив – тому світ саме зараз має тиснути на путінський режим і на нього самого, коли він такий слабкий.

Наслідки заколоту "Вагнера" для Росії

Бунт Пригожина з "вагнерівцями" призвів до того, що Росія починає свій розпад – таку думку висловив секретар РНБО України Олексій Данілов. Він запевнив: "Росія роздроблена і немає сили, здатної утримати її разом".

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко гадає, що після невдалого заколоту Пригожин може наважитися на реванш. Йдеться про підготування ним у Білорусі нового "походу на Москву" .

Черговий заколот у Росії – не за горами, переконаний осійський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков). Він пояснив усе тим, що після бунту "Вагнера" з боку Путіна не прозвучало жодного слова засудження, і не було жодного натяку на покарання.

Напередодні Зеленський заявив, що половина Росії підтримала бунт Пригожина, тож тепер Путін робитиме все "щоб зламати і звести нанівець славу "вагнерівців" і все, що вони зробили".

Як поінформувала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, бунт "Вагнера" став поштовхом для зростання недовіри росіян і військовослужбовців до військово-політичного керівництва РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Росії – розкол, а Путін слабкий: Зеленський заявив, що "вертикаль влади посипалася" 5.00 5 1
Політика / Світ
07.07.2023 363
Еще материалы раздела «Світ»