<
НОВИНИ ДНЯ: Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Світ
07.07.2023 396

Потрібно сказати, що Україна буде в НАТО, і Путін буде шукати домовленостей з Заходом, - Зеленський

Україна потрібна отримати чіткі гарантії вступ до НАТО. Після цього Володимир Путін ще більше ослабне та буде змушений домовлятися з Заходом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю президента України Володимира Зеленського CNN.

За його словами, сьогодні Путін втрачає впевненість його близького кола в ньому. Ця впевненість будувалась на тому, що Путін залякував весь світ, різними видами погроз і контролем багатьох держав і контролем політиків в багатьох державах, включаючи Україну, Білорусь, Казахстан, Молдову. "Впливаючи на європейських лідерів, на багатьох, він це контролював", - додав він.

Зеленський констатував: сьогодні Україна показує, що Путін не контролює. "Його контролю нуль, тому і почалось повномасштабне вторгнення. Далі Європа більше і більше відмовляється від цих контролів. Залишаються деякі моменти, де політика Путіна підтримується в деяких державах, але її все менше і менше", - сказав президент.

"І найголовніше я вважаю, сьогодні це НАТО. Потрібно чітко сказати, що Україна буде в НАТО. Я вважаю, що після цього його оточення, яке вірило в те, що Путін сказав - ми ніколи не дамо Україні бути в альянсі і в Європі, всі ці люди, які навколо нього вони посипляться. Дуже важливо - Путін на самоті буде ще слабкішим", - вважає Зеленський.

Він зазначив, досі залишаються побоювання, що він буде комусь погрожувати. "Не треба боятись. Путін слабкий буде шукати можливості домовлятися з західним світом", - додав український президент.

Втрата Путіним контролю

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що реакція президента Володимира Путіна на бунт ватажка найманців "Вагнера" Євгена Пригожина була "слабкою", і що він втрачає контроль над власним народом.

Бійці "Вагнера" 24 червня швидко взяли під свій контроль Ростов-на-Дону і рушили у бік Москви, кинувши Путіну найсерйозніший виклик його влади з того часу, як він став верховним лідером Росії в останній день 1999 року.

Люди вітали найманців Пригожина у Ростові. Сам Путін та його оточення втекли з Москви. Силовики або мовчали, або робили двозначні заяви.

Заколот був пригнічений в результаті угоди, укладеної за посередництвом президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Потрібно сказати, що Україна буде в НАТО, і Путін буде шукати домовленостей з Заходом, - Зеленський 5.00 5 1
Політика / Світ
07.07.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»