<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2023 463

Не мають резервів: у ISW спрогнозували майбутнє російських військ на Півдні України

Окупаційні війська на півдні України швидко деградують, а резервів ворог не має.

25dfa6386d1c01a8c5538fe06ee27048_08.07.23

Російські "воєнкори" бідкаються, що загарбники на Півдні України серйозно обмежені. Натомість офіційні джерела подають російські оборонні операції значно ефективнішими, ніж вони є насправді. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Живої сили не вистачає

Так, російські мобілізовані, які зосереджені у Запорізькій області, перебувають на передовій з жовтня 2022 року без ротації. Цей особовий склад не змогли вивести з позицій, тому що немає людей для їхньої заміни.

"Російським силам, ймовірно, не вистачає боєздатних резервів. Відмова від проведення будь-якої ротації може призвести до швидшої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", – прогнозують аналітики.

Крім того, "воєнкори" звинувачують російських пілотів у завданні ударів по вже знищеній українській військовій техніці. Вони вважають, що міноборони Росії може використовувати це для фейкових заяв про успіхи й "шалені втрати українців". До цього Кремль вдавався і раніше – завищував втрати української бронетехніки, щоб зобразити російські оборонні операції як надзвичайно ефективні.

Напередодні фахівці Інституту повідомляли, що ЗСУ системно вибивають ворога з позицій і продовжують просуватися вперед. Українські військові здійснили контрнаступальні операції на п'яти ділянках фронту й успішно завдали ракетних ударів по тилу ворога.

Зокрема, Сили оборони мають успіхи на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не мають резервів: у ISW спрогнозували майбутнє російських військ на Півдні України 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2023 463
Еще материалы раздела «Україна»