<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотніше  ЄС відкрив для України переговори про вступ: що отримають українці та чи зможемо ми стати членом Євросоюзу до 2030 рокувсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2023 399

Зеленський різко пройшовся по прихильникам Росії на Заході

Підтримка дій російських окупантів зараз рівнозначна протерористичній позиції, оскільки солдати країни-агресора продовжують вбивати мирних українців.

dscf3326_2_id91845_1300x867__2__650x410_08.07.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це президент України Володимир Зеленський заявив на пресконференції з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою.

Він зазначив, що зараз підтримка України - це проєвропейська позиція.

При цьому, за словами Зеленського, проросійські погляди зрозумілі, оскільки окупанти - агресори, які прийшли на нашу землю вбивати і катувати людей.

"Кожна людина має вибір, але якщо хтось хоче перевірити, хоче побачити Росію на кордонах своєї держави, на кордонах вашої держави, то скільки коштує така перевірка?" - додав президент.

Він зазначив, що перевірка може обернутися загибеллю тисяч людей унаслідок підриву ГЕС чи масовими відключеннями світла внаслідок окупації АЕС, як це відбувалося в Україні.

"Хто ці люди, які можуть мати таку позицію? Що таке російська позиція? Сьогодні - це протерористична позиція. І це неправильно... Невже комусь подобається ця російська рулетка?" - додав глава держави.

Підтримка Росії на Заході

Нагадаємо, незважаючи на злочини та теракти російських окупантів в Україні, частина країн та політиків Заходу все ще продовжує співпрацювати з Росією.

Одним з прикладів є Угорщина, яка не хоче обривати свої зв'язки з країною-агресором. Вона активно веде з РФ торгівлю, а влада країни часто блокує антиросійські санкції та допомогу Україні.

Також часто праворадикальні чи ліворадикальні політики країн Європи є прихильниками диктатора Володимира Путіна та його війни проти України.

Раніше видання The Economist склало список "корисних ідіотів" Росії в Європі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський різко пройшовся по прихильникам Росії на Заході 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»