<
НОВИНИ ДНЯ: Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києвівсі новини дня
Політика
Світ
08.07.2023 407

Багатоходівка. "Гаюн" пояснив, чому ПВК "Вагнера" у Білорусі не більше, ніж ІПСО

Представники "верхівки" ПВК "Вагнера" поки не прибували для огляду можливого місця розміщення найманців у таборі під Осиповичами. Цей факт - зайвий доказ того, що наявність "вагнерівців" у Білорусі скоріш за все не більше, ніж дезінформація.

_bugayivka_vagner_24_06_2023_gettyimages_1258999915_1_650x410_08.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на моніторингову групу "Беларускі Гаюн".

"Ні, оперативні групи поки не приїжджали, не визначалися, не дивилися. Я думаю, що коли буде прийнято остаточне рішення групою "Вагнера" розміщуватись або не розміщуватись у РБ, тоді й дивитимуться", - наводить "Гаюн" слова помічника міністра оборони Білорусі Леоніда Касинського.

За його словами, нібито "табір розгортався для тренування як військових, так і представників громадянської адміністрації у рамках розгортання системи територіальної оборони".

Висновки моніторингової групи "Гаюн"

На думку учасників, загалом версія Міноборони Білорусі про будівництво табору нібито "для тренування" "виглядає дивно".

"Як мінімум тому, що останні 2 тижні інформаційний простір нагнітається темою розміщення 8 тисяч найманців ПВК "Вагнера" в Білорусі. А опубліковані раніше фотографії табору показують, що будували його ґрунтовно, із витратою значних матеріальних та людських ресурсів. Малоймовірно, що у когось була потреба у такому дорогому тренуванні без конкретних цілей", - зазначають у "Гаюн".

Крім того, аналізуючи заяву воєначальника, наведену вище (про те, що найманці ще не визначилися з місцем розміщення, - ред.), учасники моніторингу називають її тезою, яка "дозволяє продовжувати кампанію з дезінформації".

Адже заяви, які прозвучали, не вносять жодної ясності в питанні знаходження "вагнерівців" у Білорусі. Таким чином, фактично офіційно було підтверджено, що розміщення найманців у польовому таборі під Осиповичами - це інформаційна провокація", - наголошують у "Гаюн"

Там також нагадують, що 5 червня керівник моніторингової групи "Беларускі Гаюн" Антон Мотолько, коментуючи розгортання наметового табору для ПВК "Вагнера", зазначив, що "вся ця історія з будівництвом табору - це дуже багатошарова коштовна кампанія з дезінформації".

Оценка материала:

5.00 / 1
Багатоходівка. "Гаюн" пояснив, чому ПВК "Вагнера" у Білорусі не більше, ніж ІПСО 5.00 5 1
Політика / Світ
08.07.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»