<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.07.2023 505

Коли в Україну замість спеки прийде свіжа погода: синоптик назвав термін

Попри подекуди дощову погоду на суттєве зниження температури повітря у липні чекати не варто – дещо прохолодніше стане аж у кінці місяця.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, інформує meteoprog.com. Пише apostrophe.ua.

За його словами, у липні температура повітря в Україні буде вищою за норму із максимальними значеннями на півдні країни. Опади по території розподілятимуться нерівномірно, періодично вони будуть супроводжуватися грозами, градом та шквалистим вітром. Небезпечні конвективні явища також можуть виникати, що може мати негативні наслідки. Крім того, на тлі тривалого періоду високих температур, існує ризик розвитку ґрунтової посухи в південних, центральних та деяких східних областях. Рівень пожежної небезпеки також залишається високим у деяких регіонах.

Синоптик наголосив, що у третій декаді липня в Україні стане дещо прохолодніше, оскільки передбачається розвиток північно-західних циркуляційних процесів, які призведуть до збільшення притоку свіжого повітря зі Скандинавії на територію України. Проте, в південній частині країни ситуація зі зволоженням залишиться складною.

Раніше ми писали, що на думку кліматологів 2024 рік може стати найспекотнішим.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли в Україну замість спеки прийде свіжа погода: синоптик назвав термін 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
08.07.2023 505
Еще материалы раздела «Суспільство»