<
НОВИНИ ДНЯ: Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  Картопляна піца: незвичайний рецепт  Шкільні програми в Україні планують спростити: що зміниться для учнів і вчителів  Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.07.2023 389

Коли спаде спека в Україні? Синоптик дав прогноз

Північно-західні вітри принесуть в Україну свіжу погоду, але пізніше

Убагатьох областях України встановилася дуже спекотна та задушлива погода, подекуди повітря розігрілося до 36 градусів Цельсія. Проте вже наприкінці місяця країну накриють свіжіші повітряні маси. 

Такий прогноз у коментарі для "Телеграфу" дав синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

Зауважимо, що хоча в західних та північних областях дещо спала спека, у південних, центральних та східних регіонах 7 липня знову очікується температура вище 30 градусів, а місцями і до 36 градусів Цельсія.

Проте, за словами синоптика, вже після 20 липня північно-західні вітри принесуть в Україну свіжі повітряні маси скандинавського походження та більш прохолодну та вологу погоду. Лише у південних областях та в Криму буде сухо.

Загалом у липні, прогнозує Кібальчич, середня температура в Україні буде в межах 20-25 градусів, а кількість опадів становитиме 40-100 мм (у західних областях та в Карпатах місцями 120-180 мм), що трохи вище за показники норми.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли спаде спека в Україні? Синоптик дав прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.07.2023 389
Еще материалы раздела «Суспільство»