<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експертвсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2023 407

Маляр про ситуацію на фронті: окупанти в Бахмуті опинилися практично в пастці

Окупанти намагаються проводити наступ, проте систематично отримують по "зубах" від українських військових.

a09fb721eec3b136054d12bdb8bccfa9_09.07.23

Російські окупанти продовжують наступ на п’яти напрямках та намагаються прорвати нашу оборону. Пише ТСН. 

Про це на своїй сторінці в соцмережі написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, окупанти продовжують свій наступ на Авдіївському, Мар‘їнському, Куп‘янському, Лиманському, Сватівському напрямках. Військові РФ намагаються прорвати нашу оборону, проте безуспішно.

“Скрізь тривають гарячі бої без зміни положень. На Бахмутському напрямку, на південному фланзі є просування по кількох ділянках - більше кілометра. На північному фланзі бої без зміни положень. В самому Бахмуті ворог фактично в пастці. Наші війська максимально ускладнили пересування ворога та унеможливили вихід. Тривають обстріли з обох сторін”, - зазначила Ганна Маляр.

Яка ситуація на півдні

Там Сили оборони продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Скрізь тривають гарячі бої.

Українські військові закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

“Крім того, наші оборонці фактично перемолочують там зараз техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї, уражають місця компактного розташування російських військових, відчутно зменшуючи таким чином наступальні та оборонні спроможності ворога. Через значні втрати ворога в живій силі на півдні деякі ворожі підрозділи відмовляються від участі в бойових діях. Співвідношення безповоротних втрат на півдні - 1 до 5,3. Тобто у ворога на півдні гине військовослужбовців у 5,3 раза більше, ніж у нас”, - наголосила Маляр.

Нагадаємо, що серед окупантів зростає кількість відмов від участі у війні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маляр про ситуацію на фронті: окупанти в Бахмуті опинилися практично в пастці 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»