<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2023 344

Херсонську й Запорізьку області абсолютно реально звільнити до осені: військовий експерт назвав умову

Павло Нарожний вважає, що бійці ЗСУ можуть це зробити й без літаків, але потрібні системи ППО.

2b5aad7227c5689ad2e8cfc7b754cb2c_09.07.23

Звільнити до осені Херсонщину та Запоріжжя, почати сухопутну операцію в Криму – абсолютно реально для українських військових. Навіть без літаків. Питання лише в системах ППО.

Таку думку висловив військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телемарафону 7 липня. Пише ТСН. 

"Абсолютно реалістично до осені звільнити Херсонську й Запорізьку області. Навіть почати сухопутну операцію в Криму. Навіть без літаків. Питання ще в системах ППО. Якщо у нас не буде літаків, але буде достатньо тих самих "Петріотів", а це реалістично їх отримати від наших союзників", - каже експерт.

Нарожний уточнив, що є вільні системи і в Німеччині, і в Іспанії, і в інших країнах.

"Якщо ми отримаємо далекобійні системи – ми вже бачили, як ця далекобійна система "Петріот" спрацювала в Брянській області. Три вертольоти, два літаки за п'ять хвилин. Ні шуму, ні пилу", - зазначив він.

Нагадаємо, екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес заявив, що для того, аби ЗСУ звільнили Крим до кінця літа, Україні потрібно вже зараз надати ракети ATACMS і літаки F-16.

Оценка материала:

5.00 / 1
Херсонську й Запорізьку області абсолютно реально звільнити до осені: військовий експерт назвав умову 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»