<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Європа
09.07.2023 399

Зеленський жорстко звернувся до європейців з проросійськими поглядами

Зеленський відповів на запитання про його ставлення до жителів Словаччини, які підтримують російську агресію проти України.

b24e353a78df5f089ad4a24c3e75adaa_09.07.23

Президент України заявив, що громадяни Словаччини з проросійськими поглядами щодо війни в Україні насправді підтримують тероризм. Пише ТСН. 

Про це він заявив під час пресконференції з лідеркою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Журналіст запитав Зеленського про його ставлення до жителів Словаччини, які підтримують російську агресію проти України, але водночас влада в країні проукраїнська. Зеленський відповів, що проукраїнська позиція – це проєвропейська позиція, а підтримка російської агресії – це підтримка тероризму.

"Що таке проросійські погляди? Зрозуміло. Вони є агресорами, вони нас атакували, вбивали, вбивають, катували людей. Як можна дотримуватися таких поглядів?" – сказав Зеленський.

Журналіст додав, що російська пропаганда у Словаччині "дуже сильна", на що Зеленський запропонував людям із проросійськими поглядами подивитися на "ефект Росії в Україні".

"Є результат їх присутності на нашій території. Невже комусь подобається ця російська рулетка?" – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Словаччини. Там він проведе декілька важливих зустрічей.

Крім того, ми раніше інформували, що президентка Словаччини Зузана Чапутова заявила, що подасть до суду на лідера опозиції та колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський жорстко звернувся до європейців з проросійськими поглядами 5.00 5 1
Політика / Європа
09.07.2023 399
Еще материалы раздела «Європа»