<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2023 403

США гарантують Україні безпеку по ізраїльській моделі – Байден

Сполучені Штати Америки готові надати Україні гарантії безпеки за аналогією з Ізраїлем після завершення війни.

Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє CNN.

Американській лідер зазначив, що на його думку в НАТО немає одностайності з приводу вступу України до альянсу зараз, а процес приєднання по завершенню війни займе певний час.

"США будуть готові надати допомогу, поки триватиме цей процес після війни. Ми готові надавати безпекову допомогу, таку як надаємо Ізраїлю. Ми готові забезпечити надання зброї, яка потребується для того, щоб захистити себе", - заявив Байден.

Такі гарантії безпкеки - це 10-річне зобов’язання, які беруть на себе США. Вони передбачають надання пакетів військової та фінансової допомоги, а також можливість спільного виробництва.

Та наразі не зрозуміло, як ця модель працюватиме у випадку з Україною. Ані Байден, ані його адміністрації деталей поки не оголошувала

Під час широкомасштабного російського вторгнення в Україну, наша держава офіційно подала заявку на вступ до НАТО. Хоча члени Альянсу та генсек Єнс Столтенберг вже неодноразово підкреслювали, що Україна не може приєднатися до Альянсу, доки завершення війни.

Тим не менш, Україна прагне отримати сигнал про підтримку свого членства у НАТО і вона сподівається отримати це на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня.

Оценка материала:

5.00 / 2
США гарантують Україні безпеку по ізраїльській моделі – Байден 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»