<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
08.07.2023 567

Україна повернула з Туреччини командирів захисників "Азовсталі": вони їдуть додому із Зеленським

Українські захисники повертаються додому.

c6c1ff8d17fa973912bafcd46138183a_08.07.23

Президент України Володимир Зеленський повертається додому разом із командирами захисників "Азовсталі", які після обміну восени 2022 року весь цей час були у Туреччині.

Про це український лідер повідомив у соцмережах. Пише ТСН. 

Президент Зеленський повідомив, що сьогодні Україна повертає додому командирів з "Азовсталі", які після обміну повинні були перебувати у Туреччині.

"Наші - вдома Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега повертаються з Туреччини в Україну! Слава героям України!", - написав президент України.

Звільнення командирів з "Азовсталі" з російського полону: що відомо

21 вересня 2022 року стало відомо про обмін полоненими на території кількох країн: Польщі, Туреччини, Саудівської Аравії та на кордоні між Україною та РФ. 200 українських героїв обміняли на кума Путіна Віктора Медведчука, а командирів "Азовсталі" - на 55 окупантів.

Командири "Азовсталі" повинні до кінця війни перебувати в Туреччині. Це тоді заявлялось, як одна з умов обміну.

Посол України у Туреччині Василь Боднар наприкінці 2022 року розповідав, що захисники України перебувають у комфортних умовах та мають можливість бачитись з рідними, проте їхнє пересування обмежене.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна повернула з Туреччини командирів захисників "Азовсталі": вони їдуть додому із Зеленським 5.00 5 2
Політика / Україна
08.07.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»