<
НОВИНИ ДНЯ: Спека сягне 33 градусів, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні  Співробітники ТЦК не мають права затримувати та закидувати людей у буси – нардепка  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  На 3 червня дощі прогнозують лише в Карпатському регіоні  Якими "козирами" ЗСУ битимуть по території Росії: експерт про наслідки ударів та реакцію Кремля  У ВР порадили, що робити громадянам у разі неправомірних дій ТЦК  Ексклюзивний прогноз погоди на червеньвсі новини дня
Політика
Росія
10.07.2023 432

"Шкода, що трохи не дійшов": росіянин про похід Пригожина на Москву

Журналісти поспілкувалися з людьми, які живуть у населених пунктах РФ, повз які проходили найманці Євгена Пригожина під час бунту.

9c0bbe1b5baf421cc6cc49101240c08a_10.07.23

Деякі росіяни шкодують, що найманці ПВК "Вагнер", яку очолює Євген Пригожин, не дійшли до Москви і раптово припинили свій бунт проти російської влади. Пише ТСН. 

Відповідне відео опублікував журналіст Юрій Бутусов.

Так, російські кореспонденти розпитали, як живуть люди в населених пунктах вздовж дороги, по якій просувалися вагнерівці, йдучи на Москву.

Чоловік на ім'я Сергій, який проживає у селі Верхній Мамон, Воронезької області РФ, на запитання журналіста відповів: "У ла*ні ми живемо!". За його словами, він отримує малу заробітну плату (18 тис. рублів - 7229 грн) і йому не вистачає на життя. А у селі важко знайти роботу.

Росіянин також розповів, що шкодує, що вагнерівці не змогли дійти до Москви,

"Бл*ть, я такий щасливий був, коли він пішов на Москву. Шкода, що трохи не дійшов…", - сказав чоловік.

Сергій також розповів, що втратив однокласника та декількох друзів, які пішли воювати проти України.

"Навіщо, для чого, для кого", - запитує він на камеру.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин заявив про удар по тилових таборах "Вагнера" у Ростові-на-Дону регулярною армією.

Після цього Пригожин разом зі своїми найманцями 24 червня захопили військові штаби у двох регіонах РФ та оголосили про "похід на Москву" задля "відновлення справедливості".

Однак вже ввечері того ж дня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив, що домовився з Пригожиним про припинення бунту. Останній сказав, що найманці зупинилися за 200 км від Москви і розвертають свої колони назад, щоб начебто не проливати кров жодної зі сторін.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков пообіцяв помилування учасникам бунту та повернення до польових таборів. А щодо Пригожина, то за словами Пєскова, той переїжджає до Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Шкода, що трохи не дійшов": росіянин про похід Пригожина на Москву 5.00 5 2
Політика / Росія
10.07.2023 432
Еще материалы раздела «Росія»