<
НОВИНИ ДНЯ: Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбамивсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.07.2023 337

Стало відомо, скільки Україна може втратити через неповернення українських біженців

Повернення мігрантів забезпечило б швидке та стійке економічне зростання Україні.

Україна без повернення з-за кордону мігрантів може втратити до 113 мільярдів доларів ВВП за 10 років. Крім того, наша країна може втратити близько 45 млрд доларів податкових надходжень. Пише ТСН. 

Про це йдеться у дослідженні Центру економічного відновлення та EasyBusiness.

За даними аналітиків, повернення мігрантів забезпечило б швидке та стійке економічне зростання.

"Аби зростати з темпом 7% на рік, до 2032 року Україні потрібно буде залучити від 3,1 до 4,5 млн осіб до робочої сили (навіть враховуючи припущення, що більша частина мігрантів планують повернутись", - зазначають у Центрі економічного відновлення.

Також наголошується, що з часом бажання мігрантів повертатись знижується через їх інтеграцію в країнах-реципієнтах.

"За розрахунками, близько 1,42 млн українських вимушених мігрантів в країнах Європи, а також 0,7 млн в країнах-агресорах належать до робочої сили (всього близько 2,1 млн осіб). Більшість дорослих мігрантів складають жінки у віці 25-49 років, левова частка з яких має вищу освіту та працювали до вторгнення", - йдеться у дослідженні.

Прогнозується, що більша частина мігрантів повернеться додому уже після завершення війни.

"Люди із зони бойових дій найбільше готові повертатись з-за кордону у безпечніші регіони при наданні допомоги із житлом, працевлаштування і фінансової підтримки", - зазначили у матеріалі.

Додамо, що внаслідок повномасштабного вторгнення РФ до України понад чверть громадян були змушені залишити свої домівки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, скільки Україна може втратити через неповернення українських біженців 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.07.2023 337
Еще материалы раздела «Економіка»