<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2023 389

Війська РФ за 500 днів війни в Україні не досягли жодної поставленої мети, - ISW

Росія за 500 днів повномасштабної війни проти України не змогла досягти жодної мети із тих, які ставила перед собою на початку вторгнення.

Про це йдеться у звіті ISW.

"Росія 500 днів тому розпочала неспровоковану загарбницьку війну проти України. Російські військові мали намір захопити Київ протягом трьох днів, але не досягли жодної з намічених цілей в Україні", - йдеться у повідомленні ISW.

Експерти зазначають, що українські сили захопили ініціативу і проводять контрнаступальні операції на більшій частині лінії фронту, при цьому російські сили майже повністю зосереджені на спробах утримати окуповані території.

В ISW зазначили, що завдяки допомозі Заходу Україна забезпечила свою незалежність, проте перед нею стоїть критично важливе завдання звільнення стратегічно важливих територій, які все ще знаходяться під контролем РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Війська РФ за 500 днів війни в Україні не досягли жодної поставленої мети, - ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»