<
НОВИНИ ДНЯ: Відверто про війну, переговори з Путіним та перемогу: що говорив Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer  Зеленський анонсував переговори з партнерами щодо дозволу на удари по аеродромах РФ  Спека до +37. Синоптик дала прогроз погоди в Україні на 2 липня  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Світ
10.07.2023 344

Це вже не спинити: ексголова зовнішньої розвідки заявив, що в Росії почався процес "депутінізації"

Путін заважає процесу виходу з війни, тому еліти хочуть його прибрати.

5892c2053383aa01f013bf2c5fcdb9f9_10.07.23

У Росії з початком заколоту ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина розпочалась "депутінізація" і цей процес зупинити вже буде неможливо. Пише ТСН. 

Таку думку в етері телемарафону висловив генерал-лейтенант, колишній голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк.

"В Росії вже розпочався з пригожинскього заколоту процес депутінітизації... Цей процес вже не зупинити і наші спецслужби мають його максимально прискорити... Російські генерали і еліти вже усвідомили безперспективність продовження гарячої фази війни з Україною або гідбрідної і холодної війни з Заходом", - заявив Кондратюк.

Він зазначив, що лише Путін заважає процесу виходу з цього глухого кута, тому в Росії проводять контрольований процес зміни Путіна, якому вже шукають наступника.

"Мова йде вже про встановлення європейськими спецслужбами контактів представників ФСБ з лідерами російської опозиції, які знаходяться за кордоном, що є свідченням перш за все того, що таки переговори тривають", - заявив Кондратюк.

Він зазначив, що зміна влади прискориться з того моменту, коли еліти дійдуть згоди щодо наступника.

"Чи буде це фізично зроблено, чи він підпише як Єльцин відмову від влади — це теж можливо, але в Росії Путіну вже немає на кого спертися", - додав колишній голова Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом останнього тижня російський диктатор Володимир Путін намагався здаватися впевненим після заколоту, який вчинив власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин. Втім, у своїх намаганнях очільник Кремля зазнав невдачі.

Крім того, ми раніше інформували, що колишній директор ЦРУ Девід Петреус заявив, що влада США повинна посилити тиск на російську владу, яка вже стоїть перед низкою економічних і військових проблем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Це вже не спинити: ексголова зовнішньої розвідки заявив, що в Росії почався процес "депутінізації" 5.00 5 2
Політика / Світ
10.07.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»