<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
09.07.2023 287

Росія налагоджує експорт викраденого українського зерна в Китай, - ЦНС

Російська Федерація налагоджує експорт викраденого на тимчасово окупованих територіях українського зерна до Китаю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Центр національного спротиву".

"На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як “Россельхознадзор”)", - пише пресслужба.

Зазначається, що пакет програми включає підсистеми:

  • "Аргус";

  • "Цербер";

  • "Меркурій" - ветеринарний контроль;

  • "Веста" - фітосанітарний контроль.

Програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, які будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

"В умовах накладених на Росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для Росії залишається Китай. На даний час Росія активно вивозить викрадені зернові з ТОТ України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю", - додає пресслужба.

Запровадження вищезгаданих програм дозволить Росії розширити географію експорту до Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія налагоджує експорт викраденого українського зерна в Китай, - ЦНС 5.00 5 1
Політика / Україна
09.07.2023 287
Еще материалы раздела «Україна»