<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршу  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українцівсі новини дня
Політика
Світ
09.07.2023 627

Президент США Джо Байден вирушає сьогодні до Європи

У неділю президент США Джо Байден вирушає до Європи, де він відвідає Великобританію та візьме участь у самітах блоку НАТО у Вільнюсі і лідерів США та скандинавських країн у Гельсінкі.

Його радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав, що поїздка “продемонструє лідерство президента на світовій арені”, пише The Guardian.

До Лондона президент прибуде сьогодні ввечері. Він зустрінеться із британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком і королем Чарльзом.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня. Очікується, що основними темами заходу стане війна в Україні, розширення членства у військовому альянсі та надання американцями Києву касетних боєприпасів.

Зустріч у Фінляндії пройде 13 липня, очікується участь президента Фінляндії Саулі Нііністьо, прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона, прем’єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Стьоре, прем’єр-міністерки Данії Метте Фредеріксен та прем’єр-міністерки Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент США Джо Байден вирушає сьогодні до Європи 5.00 5 1
Політика / Світ
09.07.2023 627
Еще материалы раздела «Світ»