<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.07.2023 326

За три роки українці відкрили рекордну кількість ФОПів

У червні було зареєстровано понад 31 тисячу фізосіб-підприємців. Це рекордна кількість за останні три роки.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Загалом за перше півріччя 2023 року українці відкрили трохи менш як 134 тисяч нових справ, що становить майже 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

У першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 тисяч українців.

Другим за популярністю залишається КВЕД "Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність", який був найпопулярнішим до початку повномасштабної війни. Цьогоріч у цій сфері власну справу розпочало вже 12 тисяч підприємців.

На третьому місці "Надання інших індивідуальних послуг" – у цій сфері розпочали працювати понад 8 тисяч ФОПів.

Серед регіонів лідером за кількістю новостворених справ у першому півріччі став Київ – трохи більше ніж 19 тисяч. Друге і третє місце посіли Дніпропетровська та Львівська області – майже 12 тисяч та понад 10 тисяч ФОПів відповідно.

Найгірші показники реєстрації – у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Оценка материала:

5.00 / 1
За три роки українці відкрили рекордну кількість ФОПів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.07.2023 326
Еще материалы раздела «Економіка»