<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
11.07.2023 310

"Фіналізуємо комюніке". Столтенберг відповів, чого чекати Україні від саміту НАТО

В НАТО обіцяють, що Україна отримає сильне повідомлення за підсумками саміту у Вільнюсі. Наразі країни-члени Альянсу працюють над завершенням спільного комюніке.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга під час відкриття Громадського форуму НАТО.

Зокрема, Столтенберг висловив впевненість, що НАТО ухвалить серйозні рішення щодо України.

На питання: чи станеться так, що Україна отримає запрошення до НАТО, він сказав, що наразі йде завершальна робота щодо підсумкової заяви.

"Ми зараз фіналізуємо комюніке, різні елементи будуть у ньому, потім ви можете прочитати, що там, будьте певні, там буде сильне повідомлення України", - заявив Столтенберг.

За його словами, Україна стала набагато ближчою до НАТО і "настав час відобразити це в усіх рішеннях Альянсу".

"Ми маємо стояти за Україну стільки, скільки триває війна. Це повідомлення від Альянсу, відколи почалася війна. І треба пам'ятати, що війна почалася з 2014 року, а в 2022 році було вторгнення. Ми допомагали Україні з 2014 року. Я впевнений, що у проблемі членства наші учасники підтвердять, що Україна стане членом НАТО", - зазначив Столтенберг.

Також генсек НАТО розповів, що НАТО має багаторічну програму, щоб Україна володіла силами Альянсу.

"У нас буде погоджувальна зустріч завтра, ми обговоримо ухвалення рішень. Україна пройшла довгий шлях з того часу, як ми ухвалили це рішення у 2008 році, коли ухвалили ПДЧ, Україна стала ближче до НАТО. Підтримка України - це сильна частина, тому що люди відчувають солідарність до України", - акцентував Столтенберг.

Він додав - якщо російський диктатор Володимир Путін виграє Україну, це буде погано не лише Україні, а й усьому світу.

"Вони зроблять світ небезпечнішим, а ми станемо вразливими. Тому ми сильно підтримуємо Україну", - підсумував генсек.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Фіналізуємо комюніке". Столтенберг відповів, чого чекати Україні від саміту НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
11.07.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»