<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.07.2023 348

На валютному ринку зростають попит та пропозиція доларів

На міжбанківському валютному ринку минулого тижня зростали як попит, так і пропозиція доларів НБУ зменшив інтервенції для підтримання балансу.

Про це повідомляє член Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин у Facebook.

"Помірне зростання як попиту, так і пропозиції іноземної валюти на МВРУ з боку клієнтів банків обумовило скорочення обсягу чистого продажу іноземної валюти НБУ з метою збалансування ринку до 472 млн доларів минулого тижня (порівняно із 520 млн доларів тижнем раніше)", - написав він.

Як зазначив Данилишин, першому півріччі 2023 року чистий продаж іноземної валюти Національним банком становив 12,3 млрд доларів, що відповідає близько 2 млрд доларів на місяць.

"При цьому, обсяг міжнародних резервів України залишається достатнім для задоволення потреб країни в іноземній валюті та підтримки стабільності на валютному ринку", - додав він.

Так, станом на 1 липня 2023 року міжнародні резерви України за попередніми даними Національного банку зросли до 39 млрд доларів (+4,5% за місяць), що забезпечує фінансування 5,2 місяця майбутнього імпорту, повідомив Данилишин.

Оценка материала:

5.00 / 1
На валютному ринку зростають попит та пропозиція доларів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.07.2023 348
Еще материалы раздела «Економіка»