<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружини  Гетманцев шокував заявою про фінансування ЗСУ  Фритата з пастою: рецепт сніданку з залишків вечері  Чи варто зараз купувати нерухомість: експерти розповіли, що буде з цінами до кінця літа  В Україну повернеться спека: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2023 344

Україна стане членом НАТО попри вимоги Москви – Держдеп

У Держдепартаменті США заявили, що які б розрахунки та вимоги запобігти членству України в НАТО не були у Москви, вони будуть марними, і Україна зрештою приєднається до Альянсу.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Міллер зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Москва вимагала зобов'язань щодо того, що Україна ніколи не вступить до НАТО, і Вашингтон "чітко дав зрозуміти, що це не обговорюється".

"Ми підтверджуємо це зобов'язання і сьогодні, і ми чітко дали зрозуміти, що Україна стане членом НАТО", – сказав Міллер.

За його словами, які б розрахунки не робив президент РФ Путін, "йому варто лише поглянути на допомогу (США - ред.) в галузі безпеки, яку вже надали Україні", зокрема на "допомогу в галузі безпеки", яку Україна "дуже добре використала на полі бою".

Водночас, відповідаючи на питання журналіста про те, що в Україні незадоволені тим, що на саміті у Вільнюсі Україна не отримала чіткого розкладу вступу в НАТО, Міллер висловив розуміння, додавши, що "на їхньому місці" американці "зверталися б з тими самими проханнями", що й українці, але прийняття України зараз би поставило США у стан війни з РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна стане членом НАТО попри вимоги Москви – Держдеп 5.00 5 1
Політика / Україна
12.07.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»