<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Теракти у Дагестані: Кремль почав кампанію протидії екстремізму на Кавказі, - ISW  Чи замаскують працівників ТЦК з повістками під перехожих: що відомо  Ідеальний гороховий суп: додайте до страви всього лише один інгредієнт за 2 хвилини до кінця варіння  Ангел убив 185 тис. солдатів за одну ніч: як археологам вдалося підтвердити біблійну історію  Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружинивсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2023 310

Кулеба розказав, коли в українському небі з’являться F-16

Україна може отримати винищувачі F-16, які будуть уже керовані українськими пілотами, приблизно в першому кварталі 2024 року.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За його словами, передача Україні бойових літаків – це дуже складний технічний момент. Водночас тренування пілотів мають розпочатись уже в серпні – на початку вересня. При цьому паралельно буде йти підготовка юридичних рішень, необхідних для передачі літаків і самих літаків

«Я думаю, що якщо до кінця першого кварталу наступного року перші F-16 будуть літати в українському повітрі, керовані українськими пілотами, то це буде відповідно до графіку», - сказав міністр.

При цьому він нагадав, що окрім пілотів потрібно також підготувати інженерів, техніків та інфраструктуру для розміщення літаків.

«Багато є нюансів, тому графік може зсуватися. Але зараз і міністр оборони тут працює дуже активно. Ми робимо спільно все для того, щоб максимально пришвидшити цей процес», - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба розказав, коли в українському небі з’являться F-16 5.00 5 1
Політика / Україна
12.07.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»