<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.07.2023 348

Холодні зими та весни і дощові літа: кліматологиня шокувала прогнозом погоди на майбутні десятиліття

Аби мінімізувати зміни клімату, потрібно обережно ставитися до довкілля, закликала кліматологиня.

Наступні кілька десятиліть на Україну чекають холодні зими та весни і дощові літа, втім, уже до кінця 21 століття температура підвищиться на 2-2,5 градуса. Пише ТСН. 

Про це для 24 Каналу розповіла провідна наукова співробітниця Інституту геофізики НАН України, кліматологиня Світлана Бойченко.

Вона пояснила, що для клімату характерні певні циклічності. Тому наступні кілька десятиліть на фоні теплих зим можуть проявлятися доволі холодні періоди взимку, затяжні прохолодні весни й більш дощові літа.

На її думку, щоб мінімізувати зміни клімату, людство повинно зменшити антропогенні викиди парникових газів в атмосферу та бережно ставитися до довкілля.

"Людство стикається з масштабними і потужними викликами від природи (зміна клімату, землетруси, стихійні явища тощо), а тому слід задуматися і припинити хижацьке ставлення до навколишнього середовища", - зауважила вона.

Оценка материала:

5.00 / 1
Холодні зими та весни і дощові літа: кліматологиня шокувала прогнозом погоди на майбутні десятиліття 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
13.07.2023 348
Еще материалы раздела «Суспільство»