<
НОВИНИ ДНЯ: Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2023 399

Розвідка Британії знайшла підтвердження версії про усунення Суровікіна після бунту Пригожина

Нещодавно заступник Сергія Суровікіна виступив із публічною доповіддю.

6450b00427295e111fcee71c88fc2f1e_13.07.23

Російський генерал Сергій Суровікін зник із публічного простору після заколоту ПВК "Вагнера" на чолі з ватажком Євгеном Пригожиним, замість нього показали його заступника Віктора Афзалова. Пише ТСН. 

Про це йдеться у щоденному звіті міністерства Великої Британії.

Там зазначили, що 10 липня начальник Генштабу РФ генерал Валерій Герасимов вперше виступив на телебаченні після невдалого заколоту найманців "Вагнера" 24 червня. У розвідці Британії помітили, як начальник штабу ВКС Росії генерал-полковник Віктор Афзалов інформував Герасимова по відеозв'язку.

Попри те, що Афзалов, заступник головнокомандувача повітряно-космічних сил Росії генерала Сергія Суровікіна, перебуває на посаді не менше чотирьох років, це була його перша поява на публіці разом з Герасимовим.

"Збільшення популярності Афзалова в громадськості, тоді як місцеперебування Суровікіна залишається неясним, додає додаткової ваги гіпотезі про те, що Суровікін був відсторонений після заколоту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч проти 24 червня Євген Пригожин заявив, що його бойовики йдуть на Москву "за головами" військового керівництва країни. Вони спочатку захопили усі військові об'єкти у Ростові та Воронежі та продовжили рух на Москву. Проте згодом Пригожин заявив, що йому вдалось домовитися з керівництво РФ та "не допустити кровопролиття".

Після тривалої паузи щодо заколоту "вагнерівців" міністр оборони Росії Сергій Шойгу лише через понад тиждень вперше прокоментував ситуацію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Розвідка Британії знайшла підтвердження версії про усунення Суровікіна після бунту Пригожина 5.00 5 1
Політика / Світ
13.07.2023 399
Еще материалы раздела «Світ»