<
НОВИНИ ДНЯ: "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.07.2023 374

Хлопчик за годину випив 6 пляшок води і ледь не помер: якою була реакція організму

Медикам вдалося його врятувати.

bd367922e42ef0814d7cc54393e6a9ee_14.07.23

10-річний хлопчик випив занадто багато води і був доставлений до дитячої лікарні в Колумбії, Південна Кароліна, США. Пише ТСН. 

Про це повідомляє WIS-TV.

Рей Джордан грався на вулиці зі своїми двоюрідними братами у спеку і випив шість пляшок води протягом години.

Невдовзі у нього почали проявлятися симптоми водної інтоксикації, зокрема блювання та втрата рухової функції.

Медики, які оглянули його в лікарні, виявили надзвичайно низький рівень натрію в його крові — стан, який виникає, коли нирки не можуть упоратися із надмірним споживанням води.

Батьки Рея, Стейсі та Джефф Джордан, висловили стурбованість станом свого сина і описали симптоми сина, заявивши, що він мав п'яний вигляд, був ніби розумово відсталим і не міг контролювати свою голову чи руки.

"Він не міг контролювати свою голову, руки чи ще щось. Його рухові функції зникли. У цей момент я помчав із ним просто до дитячої школи Річленда", - пригадав батько.

Лікарі також виявили, що мозок дитини сильно набряк, що спричинило у нього сильний головний біль. Щоб впоратися з цим, вони вводили рідини, щоб допомогти йому мочитися та регулювати рівень натрію та калію в крові.

Зрештою Рей одужав і не зазнав жодних тривалих наслідків. Сім'я вдячна персоналу лікарні та сподівається, що їхня історія підвищить поінформованість про небезпеку водної інтоксикації, особливо влітку.

Нагадаємо, язик курця став зеленим та волохатим. Медики пояснили, чому так сталося.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хлопчик за годину випив 6 пляшок води і ледь не помер: якою була реакція організму 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.07.2023 374
Еще материалы раздела «Суспільство»