<
НОВИНИ ДНЯ: Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politicoвсі новини дня
Політика
Європа
14.07.2023 367

Росія крихка у військовому відношенні і їй протистоятиме західна підтримка України, - Макрон

Росія крихка в політичному і військовому плані і що їй протистоятимуть західні країни, рішуче налаштовані на надання довгострокової підтримки Україні.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Parisien.

"Росія продемонструвала перші ознаки розколу", - наголосив він, маючи на увазі спробу перевороту, зроблену найманцями ПВК "Вагнера".

Макрон підкреслив, що союзники взяли на себе "довгострокові зобов'язання" з надання військової підтримки Києву.

"Ми продовжуватимемо бути присутніми там протягом тривалого часу", - заявив він, запевнивши, що Україна вступить до НАТО, "щойно дозволять умови".

"Цей саміт Атлантичного альянсу вирізнявся єдністю, рішучістю та ефективністю, і я дуже радий цьому", - додав Макрон.

Саміт НАТО у Вільнюсі

У Вільнюсі завершився дводенний саміт НАТО, який проходив 11 і 12 липня. Україна, за підсумками саміту, так і не отримала чітких умов і графіка вступу до Північноатлантичного альянсу.

Країни-члени НАТО погодили спільне комюніке щодо України, в якому окреслили бачення того, яким має бути шлях України до членства в Альянсі. Зокрема, вони наголосили, що Україна отримає запрошення після того, як країни блоку погодяться на це, і держава виконає певні умови.

Президент Володимир Зеленський розкритикував НАТО за нерішучість щодо України через відсутність чітких умов вступу.

Крім того, країни "Великої сімки" погодили спільну декларацію про гарантії безпеки для України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія крихка у військовому відношенні і їй протистоятиме західна підтримка України, - Макрон 5.00 5 2
Політика / Європа
14.07.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»