<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт вишневого пудингу  "Я оновив свої дані": очільник УГКЦ розповів про ставлення церкви до мобілізації духовенства  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Україна
14.07.2023 374

"Можуть радикально змінити ситуацію на полі бою": Україна отримала від США касетні боєприпаси

Російські війська "дуже хвилюються", що Україна отримала касетні боєприпаси, бо "це дуже потужна зброя".

a3c120508b650607b8704ac9e4fe1cdb_14.07.23

Україна вже отримала від США касетні боєприпаси, але ще не використовувала їх на полі бою. Пише ТСН. 

Про це повідомив у коментарі CNN командувач Таврійського напрямку Олександр Тарнавський.

"Ми щойно їх отримали, ще не використовували, але вони можуть радикально змінити ситуацію на полі бою. Противник теж розуміє, що отримавши ці боєприпаси, ми матимемо перевагу. Противник віддасть ту ділянку місцевості, де можна цим скористатися", – впевнений він.

За словами Тарнавського, не на всіх ділянках фронту будуть викорстовувати касетні снаряди. Вище керівництво визначатиметься, на яких "ділянках території вони можуть бути використані".

"Росіяни думають, що ми будемо використовувати їх на всіх ділянках фронту. Це дуже неправильно. Але вони дуже хвилюються", - додав він.

Тарнавський також наголосив на обмеженнях використання кластерів, зокрема, їх заборонено використовувати в густонаселених районах, навіть якщо вони окуповані російськими військами.

Видання пише, що у США заявили, що вони отримали письмові гарантії від України, що ці боєприпаси не будуть використовуватися в районах із цивільним населенням і що їх використання буде відслідковуватися для можливих операцій із розмінування.

Що таке касетні боєприпаси

Касетні боєприпаси – це снаряди, ракети або бомби, які складаються з контейнерів, що відкриваються в повітрі і розкидають багато малокаліберних бомб на великій території. Одна касетна бомба може містити щонайменше 10 мін і дрібних деталей до них на спеціальних стінках-перегородках. Вони застосовувалися майже у всіх військових конфліктах після Другої світової. Спектр такого озброєння розробляли в СРСР і США.

У Міноборони України наголосили, що касетні боєприпаси дозволять ЗСУ завдати серйозної шкоди російським військам. Зокрема, це стосується сил ворога, які перебувають у щільній обороні, і на тих ділянках фронту, де ворог намагається наступати. Касетні боєприпаси можуть бути особливо корисні проти противника, який перебуває в окопах.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Можуть радикально змінити ситуацію на полі бою": Україна отримала від США касетні боєприпаси 5.00 5 1
Політика / Україна
14.07.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»