<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Світ
14.07.2023 370

Глава Пентагону обґрунтував поставки Києву касетних боєприпасів

Міністр оборони США Ллойд Остін обґрунтував рішення Вашингтона підтримати Україну касетними боєприпасами.

_ostin_gettyimages_1243910149_12_650x410_14.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Остіна CNN .

"Передусім, я думаю, ми повинні пам'ятати, що вони вперто борються, щоб захистити свою суверенну територію. Ви знаєте, вони не просять боєприпасів для вторгнення... в іншу країну, як це зробили росіяни, які з самого початку застосовували касетні боєприпаси", - Сказав Остін.

За словами Остіна, українці взяли на себе зобов'язання використовувати ці боєприпаси лише у "належних місцях", а не у населених пунктах.

"Вони записуватимуть місця, де вони їх використовують, і приділятимуть пріоритетну увагу зусиллям щодо розмінування. І ми їм у цьому допоможемо, у тих місцях, де нам дадуть умови", - сказав він.

На питання CNN, скільки часу знадобиться США для постачання касетних боєприпасів Києву, Остін сказав, що хоче переконатися, що "Україна зможе залишатися успішною у своїй боротьбі", тому він не "передбачатиме, скільки часу це займе".

"Ми збираємося зосередитися на тому, щоб переконатися, що вони мають те, що їм потрібно, щоб продовжувати надавати підтримку", - сказав Остін.

Касетні боєприпаси

Україна в рамках нового пакету військової допомоги від США отримає касетні боєприпаси та інше озброєння. Як заявив американський президент Джо Байден, такі снаряди допоможуть військовим ЗСУ продовжити контрнаступ.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков розвіяв страхи щодо передачі касетних боєприпасів і назвав 5 головних принципів у їх використанні.

Запаси касетних боєприпасів у США становлять близько 3 млн одиниць, які можна використовувати в 155-мм гаубицях.

Касетні боєприпаси - це тип бомби чи ракети, яка вибухає повітря і розкидає сотні чи тисячі дрібних бомб - суббоєприпасів. Суббоєприпаси можуть бути уламковими бомбами, протипіхотними мінами, запальними бомбами або іншими типами боєприпасів.

Конвенцію про касетні боєприпаси, яка забороняє виробництво, зберігання, використання, передачу та експорт касетних боєприпасів, підписали 128 країн. Незважаючи на це, касетні боєприпаси продовжують використовуватись у конфліктах по всьому світу.

Конвенцію не підписали найбільші країни світу: США, Китай, Індія, Бразилія, а також Росії та Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Пентагону обґрунтував поставки Києву касетних боєприпасів 5.00 5 1
Політика / Світ
14.07.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»