НОВИНИ ДНЯ: Зеленський зустрівся з Шольцом: обговорили підготовку до другого Саміту миру  Позитивно оцінюють діяльність міської влади тільки половина мешканців найбільших міст: дослідження  Бабине літо, але з нюансами: синоптик Діденко попередила про погоду на вихідні  Ціни ростуть. Скільки коштує оренда квартири в Києві та які райони найдорожчі  "Райффайзен Банк" знову не йде з Росії: акції компанії заарештували  "Шкода, що ми не можемо цього зробити". Зеленський розвіяв страх союзників про удари по Кремлю  В Україну прийдуть дощі та незначне похолодання: синоптикиня назвала датувсі новини дня
Політика
Світ
14.07.2023 396

Заколот Пригожина викликав "тертя та плутанину" серед керівництва РФ, - генерал США

Невдалий заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина викликав "тертя та плутанину" серед російського керівництва.

Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Відповідну заяву Міллі зробив на борту військового літака під час свого візиту до Азії.

"На стратегічному рівні цілком очевидно, що у вас (росіян, - ред.) тертя і плутанина", - сказав він.

При цьому Міллі припускає, що подібний заколот на території Росії може бути не останнім. На його думку, історія продовжиться.

"На дуже високих рівнях відбувається багато драми. Як усе це розгортатиметься пізніше? Я ще не впевнений. Я не думаю, що ми закінчили із цим", - наголосив генерал.

Як зазначив Міллі, поки залишається невідомим, як бунт "вагнерівців" вплине на перебіг подій на фронті в Україні.

Головний генерал США також припускає, що Пригожин "бігає туди-сюди" між Росією та Білоруссю, але Міллі відмовився сказати, де саме, на його думку, перебуває ватажок "вагнерівців".

Невдалий бунт Пригожина

Нагадаємо, наприкінці червня ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин спробував влаштувати заколот у Росії. Його найманці вирушили на Москву, проте дістатися до неї так і не змогли.

Після переговорів з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком ватажок "вагнерівців" заявив, що розвертає свої війська, а сам нібито їде до Білорусі.

Наразі точно невідомо, де знаходиться Пригожин. Моніторингові групи фіксують, що його літак час від часу прилітає до Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Заколот Пригожина викликав "тертя та плутанину" серед керівництва РФ, - генерал США 5.00 5 1
Політика / Світ
14.07.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»