<
НОВИНИ ДНЯ: Картопляна піца: незвичайний рецепт  Шкільні програми в Україні планують спростити: що зміниться для учнів і вчителів  Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"  Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїніввсі новини дня
Політика
Світ
14.07.2023 498

Ллойд Остін розповів, коли Україна вступить до НАТО

Києву слід виконати додаткову роботу.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що "не сумнівається" у тому, що Україна вступить до НАТО. Втім, станеться це тоді, коли війна з Росією закінчиться. Пише ТСН. 

Про це очільник Пентагону заявив в інтерв'ю CNN у Вільнюсі після саміту Альянсу.

"Ми чули, що майже кожна країна в залі говорила про це", - сказав Остін.

Втім, за його словами, "ще належить проробити роботу" з приведення української техніки та підготовки у відповідність до стандартів НАТО.

Хоча "ми робимо цю роботу зараз, поки вони ведуть цю війну, потрібно буде зробити ще більше, щоб забезпечити їхній повний набір можливостей", сказав Остін.

Саміт НАТО: заяви Зеленського

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки саміту НАТО у Вільнюсі. Зокрема, глава держави наголосив на значному успіху щодо членства в НАТО. Крім того, з його слів, Україна координує з "Великою сімкою" структуру гарантій.

Також Зеленський розповів, коли Україна стане членом НАТО. Зеленський наголосив: Київ розуміє, що не зможе стати наступним членом Північноатлантичного союзу, доки в Україні триває війна з агресоркою Росією.

Президент Зеленський закликав країни НАТО приєднатись до пакету гарантій безпеки для України. За його словами, Рада Україна – НАТО повинна стати інструментом інтеграції, а не просто партнерства.

Втім, після першого дня саміту 11 липня Володимир Зеленський розкритикував Альянс за нерішучість щодо України. Глава держави заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі обговорюються формулювання без України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ллойд Остін розповів, коли Україна вступить до НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
14.07.2023 498
Еще материалы раздела «Світ»