<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILDвсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
15.07.2023 348

Українка здобула кубок Вімблдону в парі з тенісистом з Хорватії

Українка Людмила Кіченок разом з хорватом Мате Павічем змогли виграти у мікст турнірі Вімблдону. У фіналі вони здолали своїх супротивників у трьох сетах.

_kichenok_povniy_zrist_gettyimages_1407519568_1_650x410_15.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати матчу.

Вімблдон-2023, мікст турнір, фінал

Павич/Л.Кіченок - Й.Фліген/С.Їфань - 2:1 (6:4, 6:7, 6:3)

Українка та хорват змогли перехопити ініціативу у першому сеті - за рахунку 3:3 вони виграли гейм на подачі супротивників. Далі на своїх подачах пара вже не помилялася і, таким чином, сет закінчився з рахунком 6:4.

Друга партія проходила без брейків, її результат вирішився на тай-брейку. Там китаянка і бельгієць змогли здобути гору, незважаючи на два матчболи, і виграли з рахунком 11:9.

У вирішальному сеті за рахунку 3:3 Павич та Кіченок оформили брейк. Партію вони вже не відпустили та виграли з рахунком 6:3.

Таким чином, Кіченок стала першою українкою, яка виграла кубок Grand Slam у змішаному парному розряді. Також Людмила - лише третя українська тенісистка, яка стала чемпіонкою на "мейджорі". У 2008 році Альоні та Катерині Бондаренко вдалося перемогти у парному розряді на Australian Open.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Еліна Світоліна програла свій півфінальний матч в одиночному розряді на Вімблдоні. Їй протистояла чешка Маркета Вондроушова.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українка здобула кубок Вімблдону в парі з тенісистом з Хорватії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
15.07.2023 348
Еще материалы раздела «Спорт»