<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
15.07.2023 1105

"Циклон" – не "Москва": експерт про новий російський корабель для атак України

Росіяни впродовж 6 років будували ракетний корабель "Циклон".

07edd38c97ce9614fbfc7ca8bb5b93d7_15.07.23

За термінами будівництва це мав би бути крейсер, однак побудоване судно – на два класи нижче. Фактично у Росії вийшов великий ракетний катер. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону сказав експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко.

"Це ніяка не заміна російському крейсеру "Москва", а дійсно новий корабель", – стверджує він.

Які є загрози для України

Коротка характеристика судна:

  • клас – легкий корвет;
  • водотоннаж – максимально 870 тонн, що втринадцятеро менше ніж крейсер "Москва";
  • довжина – 67 метрів, це понад удвічі менше, ніж мала "Москва".

"Його основним завданням є удари по морських і берегових цілях на дистанції до 1500 кілометрів. Тут він ("Циклон" – ред.) дійсно становить загрозу для України, адже планується, що цей корабель увійде до складу Азовського військово-морського району вже фактично зараз", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, Росія представила новий ракетний корабель для атак України "Циклон". Однак судно двічі не пройшло необхідні випробування. Цікаво, що він не зробив жодного пуску ракет, хоча безпосередньо для цього призначений.

Вочевидь, окупантам знову потрібна картинка успіхів, адже ставити у стрій такий корабель є абсолютним нонсенсом. Російські пропагандисти вже встигли похвалитися "досягненнями".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Циклон" – не "Москва": експерт про новий російський корабель для атак України 5.00 5 2
Політика / Світ
15.07.2023 1105
Еще материалы раздела «Світ»