<
НОВИНИ ДНЯ: В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харкова  Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украиневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.07.2023 556

У Європі зафіксовано 60-градусне “пекло” — і це ще не максимум

Хвиля спеки, що поширюється південною Європою та північно-західною Африкою, принесе рекордні температури найближчими днями.

a476519c5f22a6a591103e42cccac4bf_15.07.23

Космічна програма дослідження навколишнього середовища та безпеки Copernicus, яка підтримується та керується Європейською Комісією, зафіксувала температуру поверхні землі в іспанському регіоні Естремадура 60 градусів за Цельсієм. Пише ТСН. 

Відповідне супутникове фото опубліковане у Twitter Єврокомісії.

Метеорологи прогнозують, що хвиля спеки, яка має назву “Цербер”, принесе екстремальні температури протягом наступних кількох днів.

Іспанія вже кілька днів задихається від температури до 45 градусів тепла вдень, а вночі - не менше 25 градусів.

Метеорологічна служба попередила, що п'ятниця, 14 липня, буде найспекотнішим днем.

Очікується, що в деяких частинах Іспанії, Франції, Греції, Хорватії та Туреччини температура перевищить 40 градусів за Цельсієм. В Італії температура може досягати 48,8 градуса Цельсія. Червоний код оголошено для 10 міст, включаючи Рим, Болонью та Флоренцію.

Італійські метеорологи попереджають, що після хвилі Цербера слідує ще одна, яку вони назвали Хароном (у міфології так називали весляра Аїда) і яка призведе до "зниження" температури до 43 градусів у Римі та 47 градусів на Сардинії.

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) заявила, що метеорологічне явище Ель-Ніньйо спричинить підвищення температур на планеті до нових теплових рекордів.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Європі зафіксовано 60-градусне “пекло” — і це ще не максимум 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.07.2023 556
Еще материалы раздела «Суспільство»