НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
14.07.2023 367

Як відбуватиметься навчання українських пілотів на F-16

Частина українських пілотів навчатимуться польотам на винищувачах F-16, а перша група —перенавчатиметься, триває робота з підготовки майданчиків.

Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Наші пілоти, у тій першій хвилі, хто буде перенавчатися на F-16 — це будуть уже бойові льотчики, з великим досвідом роботи, з великим нальотом годин, зі знанням англійської мови. Це — ключове для навчання, треба розуміти свого інструктора. Ось ця перша група буде відразу перенавчатися на F-16», — пояснив він.

За словами Ігната, решту льотчиків буде розподілено в інші групи в різних країнах.

«Вони проходитимуть як базову наземну підготовку, так і вивчення мови. Ну і далі можуть бути легкомоторні літаки західного зразка з пересадкою потім уже на реактивні літаки», — резюмував він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як відбуватиметься навчання українських пілотів на F-16 5.00 5 1
Політика / Україна
14.07.2023 367
Еще материалы раздела «Україна»