<
НОВИНИ ДНЯ: Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
14.07.2023 299

В Україні подешевшала капуста

В Україні знизилася ціна на капусту. Вона вже впала нижче за торішній рівень.

Аналітики проєкту EastFruit повідомили, що тенденція до зниження цін на українському ринку капусти продовжує зберігатися.

Так, станом на 13 липня українські фермери змушені знижувати ціну на капусту в умовах великої пропозиції та невисокого попиту. Білокачанну капусту зараз продають по 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг) залежно від якості та обсягу партії.

Виробники пояснили, що вимушені знижувати ціну на капусту, оскільки немає великого попиту на продукцію. Оптові компанії та роздрібні мережі закуповують капусту лише невеликими партіями для поточного продажу, посилаючись на низьку зацікавленість з боку споживачів.

Також тиск на ціни чинить збільшення пропозиції на ринку, оскільки низка господарств відновила активне збирання капусти середніх сортів після настання сприятливих погодних умов.

Аналітики зауважили, що зараз ціна на капусту в Україні в середньому на 44% нижча, ніж у першій половині липня 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні подешевшала капуста 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.07.2023 299
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»