<
НОВИНИ ДНЯ: Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Чи заборонять в Україні Telegram – що кажуть в ГУР  Danone виходить з ринку Росії  Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня  "Найкращий боєць у сучасній історії": реакція боксерського світу на перемогу Усика над Ф'юрі  Переговори України і Росії: Путін зробив нову заяву   В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харковавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.07.2023 344

Грози відступлять, але не одразу: синоптики уточнили прогноз для України на вихідні

В Україні найближчими вихідними, 15-16 липня, очікується сонячна літня погода, але подекуди з опадами. Зокрема, в суботу в низці регіонів ще можливі пориви вітру й грозові дощі.

Загалом же стовпчики термометрів удень показуватимуть в середньому +27 °C. Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру. Пише OBOZREVATEL.

Погода 15 липня

У суботу вночі синоптики прогнозують комфортні +15… +19 °С. Удень буде переважно +24… +26 °С – на заході (на Закарпатті й Буковині спекотніше), півночі та в центрі країни. На північному-сході температура може бути нижчою, а на півдні – вищою на кілька градусів.  Вітер 5-10 м/с.

На більшості території країни очікується мінлива хмарність, але без опадів. Тоді як у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях – хмарно з проясненнями, дощ. Подекуди в цих регіонах опади будуть значними та з грозою, пориви вітру 7-12 м/с.

Погода 16 липня

У неділю, за даними на сайті Укргідрометценрту, дощі відступлять. Температура повітря буде трохи вищою, ніж попередньої доби.

Зокрема, в нічну пору стовпчики термометрів подекуди встановляться на рівні +20 °C, а вдень очікується спека в +30 °C, на Закарпатті та Одещині +31 °C. Буде мінлива хмарність, вітер 3-8 м/с.

Народна синоптикиня Наталія Діденко зазначила, що цими вихідними в Україні буде чудова літня сонячна погода. За її словами, дні 15-16 липня передбачаються з температурою повітря +24… +29 °C, на півдні та Закарпатті до +30 °C.

Як повідомляв OBOZREVATEL, синоптики попереджали, що до кінця цього тижня погода в Україні буде не стабільною. Зокрема, після злив у будні, на вихідні в областях очікується переважно сухо й спекотно.

Оценка материала:

5.00 / 1
Грози відступлять, але не одразу: синоптики уточнили прогноз для України на вихідні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.07.2023 344
Еще материалы раздела «Суспільство»