<
НОВИНИ ДНЯ: "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачновсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2023 344

У Білорусі майже не залишилося російських військових: що відомо

Ситуацію на кордоні прикордонники називають повністю контрольованою.

5415186ecbb072bd50e230f32d2052fd_16.07.23

Російська Федерація в межах ротації вивела практично всіх своїх військових із території сусідньої Білорусі, де вони проходили тренування. Пише ТСН. 

Про це під час брифінгу 14 липня повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Ситуацію на кордоні з Білоруссю він називає повністю контрольованою. Зі слів Демченка, кількість військових РФ на білоруських полігонах за останній час зменшилася. Водночас Москва надалі використовує республіку як майданчик чи полігон для навчання своїх підрозділів.

"По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав угруповання, необхідне для повторного вторгнення до України. Попри все, ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку ситуації, бо Білорусь, на жаль, продовжує підтримувати Росію у розв'язаній нею війні проти України. Донедавна ми фіксували кількість (російських військових в РБ - Ред.) на рівні до двох тисяч військовослужбовців. На даний момент пройшла чергова ротація, і практично всі російські військові виведені з території Білорусі", - розповів речник ДПСУ.

Втім, наголошує Демченко, не можна виключати, що найближчим часом на територію Білорусі можуть бути знову заведені чергові підрозділи РФ. Але наразі прикордонники не фіксують цього.

Крім того, ДПСУ не спостерігає організованого заведення до Білорусі російських найманців приватних військових компаній, про що раніше зазначалося, адже РБ готувала майданчики для їхнього приймання.

Нагадаємо, в Міноборони Білорусі розповіли, чим "вагнерівці" будуть займатися в республіці. Зазначається, що найманці ПВК обмінюватимуться досвідом із солдатами регулярної армії на полігонах республіки.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Білорусі майже не залишилося російських військових: що відомо 5.00 5 2
Політика / Світ
16.07.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»