<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУвсі новини дня
Політика
Світ
16.07.2023 392

Південна Корея може виділити на відновлення України понад 50 млрд доларів

Південна Корея запропонує всебічну підтримку як державного, так і приватного секторів проєктам відновлення України на суму 52 мільярди доларів.

gettyimages_52729177_17_650x410_16.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву економічного секретаря президента Південної Кореї Чхве Санг Мока, яку наводить The Korea Herald.

"Україна запросила участь корейських компаній приблизно в 5000 будівельних проєктах, оцінюваних у 20 мільярдів доларів, через канал міжурядового співробітництва в травні", - сказав Чхве Санг Мок.

Яку допомогу можуть надати Україні

За його словами, уряд почне оцінювати будівництво майданчиків модульних блоків, щоб швидко забезпечити необхідні місця для проживання людей, такі як школи, житлові будинки та лікарні.

Він додав, що інспекція об'єкта буде проводитися за рахунок коштів офіційної допомоги з метою розвитку.

Уряд також планує підтримати надання технічної допомоги для відновлення водної інфраструктури, доповнюючи гуманітарну допомогу, вже запропоновану для зруйнованої Каховської ГЕС.

Підтримка приватного сектору

Секретар президента Південної Кореї повідомив, що індивідуальну підтримку буде надано проєкту реконструкції під керівництвом приватного сектору, який наразі оцінюють приблизно в 32 мільярди доларів.

Проєкт охоплює різні сектори, зокрема: малі модульні реактори, атомні електростанції, реконструкцію аеропортів, будівельну техніку, залізничні транспортні засоби та інформаційні технології.

"Навіть попри те, що війна триває і зусилля з відновлення перебувають на ранніх стадіях, ми готуватимемось до нашої ролі в проєкті відновлення настільки старанно, наскільки того бажає український уряд", - сказав Чхве Санг Мок.

Допомога від Південної Кореї

Вчора стало відомо, що Польща і Південна Корея домовилися допомагати Україні та підписали меморандум про співпрацю в галузі післявоєнного відновлення.

До цього повідомлялось, що Південна Корея надала нелетальну допомогу для України, яка бореться проти російської агресії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Південна Корея може виділити на відновлення України понад 50 млрд доларів 5.00 5 1
Політика / Світ
16.07.2023 392
Еще материалы раздела «Світ»