НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
15.07.2023 543

Туреччина може прискорити ратифікацію членства Швеції в НАТО, - Bloomberg

Парламент Туреччини дозволив комітету у закордонних справах продовжувати роботу під час двомісячних літніх канікул.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Рішення парламенту, як пише видання, "фактично розчистило шлях" до негайного розгляду заявки Швеції на вступ до НАТО у разі відповідного прохання уряду.

Також зазначається, що канікули комітету у закордонних справах розпочались саме сьогодні, 15 липня.

Швеція подала заявку на вступ до НАТО ще у 2022 році, і з того часу її членство ратифікували всі союзники Альянсу, крім Угорщини та Туреччини. Анкара, зі свого боку, блокувала ратифікацію Швеції через те, що нібито Стокгольм приховує курдські групи, які, на думку Туреччини, є терористичними.

Як пише видання, вступ Швеції до НАТО закріпить контроль Північноатлантичного Альянсу над Балтійським морем і дасть перевагу в Арктичному регіоні - обох стратегічних воротах для Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Туреччина може прискорити ратифікацію членства Швеції в НАТО, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
15.07.2023 543
Еще материалы раздела «Світ»