<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Світ
15.07.2023 633

Міністр оборони Британії Воллес може восени піти з посади і з політики, - ЗМІ

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес восени може залишити свою посаду і повністю піти з політики.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Цієї осені прем'єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак готується переформатувати свою команду, аби спробувати перезавантажити уряд перед виборами.

Тож Бен Воллес вважає, що його час на посаді міністра оборони добігає кінця. Одна з причин звільнення, яку називає видання, - це неможливість Сунака переконати президента США Джо Байдена та інших лідерів в тому, що міністр Воллес мав стати наступним генеральним секретарем НАТО.

Міністр оборони залишатиметься прихильником Ріші Сунака і уряду. Крім того, його рішення залишити посаду і політику не пов'язане з нинішніми труднощами у Консервативній партії.

"Ця перестановка стосується майбутнього, і Ріші представляє громадськості свіжу команду перед виборами. Бен, ймовірно, не збирається балотуватися на виборах, тому для нього настав час відійти від справ", – зазначило джерело видання.

Серед можливих наступників Воллеса - головний секретар казначейства Джон Глен, міністр безпеки Том Тугендхат і ексміністерка зовнішньої торгівлі Енн-Марі Тревельян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр оборони Британії Воллес може восени піти з посади і з політики, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
15.07.2023 633
Еще материалы раздела «Світ»