НОВИНИ ДНЯ: Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовах  Синоптики дали прогноз на 6 жовтня в Україні: де чекати зливи  Макрон розкритикував подвійні стандарти щодо війни в Україні та на Близькому Сході  Як тушкувати капусту, щоб було смачно навіть без м'яса: рецепт із книжок  Осінь готує сюрприз: в Україні різко зміниться погода — огляд  Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbesвсі новини дня
Політика
Європа
15.07.2023 439

Європа все ще чекає від США схвалення для навчання українців на F-16, - Politico

Європейські країни все ще чекають на офіційне схвалення від США для навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Його має підписати Держдеп.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

Видання цитує американських і європейських чиновників. Вони зазначають, що навчання українців на F-16 не може розпочатися, доки Державний департамент США офіційно не підпише запит на передачу інструкцій, авіасимуляторів та інших матеріалів, пов'язаних з літаками.

Представник Пентагону Гаррон Гарн заявив, що попри те, що президент США Джо Байден пообіцяв дати "зелене світло", офіційний запит ще розглядається.

При цьому у Пентагоні наголошуються, що процес схвалення передачі чутливих технологій озброєнь, особливо винищувачів, в США не є чимось незвичайним і займає певний час.

"З будь-яким експортним або навчальним пакетом Пентагон має переконатися, що ми готові до перекладу технічних посібників, пакетів технічних даних і плану підтримки перш ніж офіційні особи підпишуть передачу", - начальник відділу закупівель Пентагону Вільям Лаплант.

За даними Politico, партнери планують розпочати навчання пілотів у Румунії на F-16 у жовтні. На першому етапі сподіваюся навчати від шести до дев'яти українських пілотів. У Нідерландах повідомили, що виділять для цього два своїх літаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європа все ще чекає від США схвалення для навчання українців на F-16, - Politico 5.00 5 2
Політика / Європа
15.07.2023 439
Еще материалы раздела «Європа»