НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
15.07.2023 463

Південна Корея цьогоріч збільшить військову та гуманітарну допомогу Україні, - президент

Південна Корея цього року збільшить обсяги військової та гуманітарної допомоги, що надається Україні.

Про це заявив президент Кореї Юн Сок Йоль, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

"Минулого року ми надавали й бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим...", - зауважив південнокорейський президент.

Він також повідомив, що в травні цього року, вони з президентом України домовилися про постачання необхідного обладнання для гуманітарного розмінування.

"І ми продовжуємо це робити. Уряд Республіки Корея виділив минулого року 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн доларів", - наголосив президент.

За словами Юн Сок Йоля, Південна Корея також планує збільшувати допомогу Україні у відновленні системи освіти.

"Минулого року... ми вирішили допомогти у відновленні зруйнованих шкіл. Також ми хотіли б надати Україні підтримку для майбутніх поколінь за допомогою стипендії двох президентів", - пояснив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Південна Корея цьогоріч збільшить військову та гуманітарну допомогу Україні, - президент 5.00 5 1
Політика / Україна
15.07.2023 463
Еще материалы раздела «Україна»