НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
18.07.2023 583

Майбутнє України - в НАТО: у Білому домі заявили, що це навіть не підлягає обговоренню

Також у Білому домі повідомили про подальший план щодо підтримки України.

52633a33072ffd42fb6a1c552ca6f9bf_18.07.23

У США заявили, що мають намір забезпечити Україні необхідну підтримку протягом усього часу, який знадобиться для цього, зокрема, тому, що майбутнє України - в НАТО. Пише ТСН. 

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у інтерв'ю CBS News.

"Нині, поки ми говоримо, українці сміливо і мужньо наступають на російські рубежі на півдні та на сході. Вони завдають величезної шкоди російським військам", - заявив він.

За словами Саллівані, що країни Заходу продовжуватимуть посилювати санкції проти Росії, послаблюючи її оборонно-промислову базу та здатність виробляти передові технології.

"Ми продовжуватимемо чинити економічний тиск на Росію, а українці продовжуватимуть чинити на неї військовий тиск. Тому я думаю, що зрештою, якщо Росія вирішить продовжувати брати участь у цій війні, це коштуватиме їй дуже дорого. А Україна продовжуватиме досягати успіхів на полі бою", - додав Салліван.

США також обіцяють Україні необхідну підтримку протягом усього часу, який знадобиться для цього.

"І це послання, яке прозвучало на саміті НАТО. І, нарешті, так, ми дуже просто сказали в НАТО, що майбутнє України - в НАТО. Ми це мали на увазі. Це не підлягає обговоренню. Це те, що тепер зобов'язалися робити всі 31 союзник", - наголосив він.

Тим часом німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що офіційний Берлін не коментує суверенне рішення США про передавання Україні касетних боєприпасів. Водночас Німеччина виступає проти використання такого озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Майбутнє України - в НАТО: у Білому домі заявили, що це навіть не підлягає обговоренню 5.00 5 1
Політика / Світ
18.07.2023 583
Еще материалы раздела «Світ»